Pladijsfilets met hanenkammen

215 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g hanenkammen (girollen)
  • 1 sjalot
  • Solo
  • 1 dl droge vermout
  • 2.5 dl room
  • peper en zout
  • 8 pladijsfilets
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  1. Reinig de hanenkammen, hou enkele kleine exemplaren apart en snij de rest in stukjes.
  2. Pel en snipper de sjalot.
  3. Stoof de snippers glazig in wat Solo.
  4. Voeg de champignonstukjes toe, laat al roerend even meebakken.
  5. Overgiet met de vermout en laat wat inkoken.
  6. Voeg de room toe en laat inkoken tot een gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Plooi intussen de pladijsfilets in drie, velkant naar binnen.
  8. Bak ze gaar in Solo.
  9. Bak snel de overige hanenkammen in wat Solo.
  10. Leg de pladijsfilets op warme borden, omring met de saus en werk af met gehakte peterselie en de gebakken paddestoelen.
Solo