Pladijs met witloof en spinazie in blanke botersaus

22 30 3 5
Aantal personen:
  • 4 à 6 filets Pladijsfilets
  • 2 stronken witloof
  • 400 verse verse spinazie
  • 1 1/2 dl witte wijn
  • 1 1/2 dl visfumet
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 3 el room
  • 50 gr boter
  • bloem
  • nootmuskaat
  • citroen
  • 1 ontpitte tomaat in reepjes gesneden
  • peper, zout
  • krielaardappeltjes
  • peterselie
  1. De pladijsfilets kruiden met peper en zout en in bloem wentelen.De goed gewassen spinazie stoven in boter en kruiden met peper en zout en mespuntje nootmuskaat.Witloof stoven in boter met een weinig citroensapDe sjalotjes met de wijn en de visfumet in een pan op een zacht vuur laten koken tot er ongeveer 2 eetlepels vocht oveblijven. De room toevoegen en weer even laten inkoken. De pan op een zeer laag vuurtje zetten en de boter in kleine stukjes toevoegen. Afsmaken met een paar druppeltjes citroensap.De pladijsfilets aan beide kanten bruin bakken.De saus op voorverwarmde borden scheppen, daarop de filets schikken en het witloof en de spinazie en reepjes tomaat. Verder afwerken met gekookte krielaardappeltjes en peterselieSmakelijk!
Veerle Verbrug