Pladijs met eiersaus

14 25 0 5
Aantal personen:
  • 8 pladijsfilets
  • 5 dl visfumet
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 dl room
  • 3 eierdooiers
  • 3 el citroensap
  • 1 kl solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Dep de visfilets goed droog.
  2. Rol ze op met de velkant naar binnen, dan blijven ze mooi opgerold, steek eventueel vast met een prikker.
  3. Pocheer de filets ongeveer 3 tot 5 minuten in de visfumet tegen de kook aan.
  4. Klop de eierdooiers los met de room.
  5. Bak de sjalot 5 minuten op een zacht vuur, blus met het citroensap en voeg het eier/roommengsel toe. Roer voortdurend en laat op een zacht vuur staan tot de saus indikt, kruid met pezo.
  6. Schep met een schuimspaan de visrolletjes uit het pocheervocht, laat even uitdruipen, en leg ze vervolgens op 4 warme borden.
  7. Nappeer met de saus en serveer met aardappelpuree en gebakken of gestoomde zeekraal.
  8. Lekker met een glaasje: Chablis of een droge Riesling of een Italiaanse Orvieto
Victor S.