Pladijs met champignons

10 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 pladijzen, schoongemaakt
  • 500 gr grote champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 takje tijm
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 3 el gehakte peterselie
  • solo, bakken & braden
  • solo vloeibaar
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Borstel de champignons schoon en haal de steeltjes van dechampignons en snij die in heel kleine blokjes.
  3. Snipper de knoflook en de sjalotjes en rist de tijmblaadjes van het takje.
  4. Stoof de sjalot en knoflook in een weinig solo, voeg er de stukjes champignon en tijm aan toe, kruid met pezo.
  5. Roerbak tot het mengsel droog is en besprenkel dan met wat citroensap en de gehakte peterselie.
  6. Besprenkel de champignonshoedjes eveneens met citroensap.
  7. Vul de hoedjes met de gebakken champignonmengeling.
  8. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg hierin de champignonhoedjes.
  9. Laat 15 minuten garen in de oven.
  10. Dep de pladijzen droog met keukenpapier.
  11. Bak ze in flink wat solo, 3 minuten aan elke kant, kruid met pezo.
  12. Leg de vis op zeer warme borden, en serveer met de champignonhoedjes en gebakken aardappeltjes.
  13. Tip: eventueel het braadvet van de vis deglaceren met een weinig citroensap, even laten koken en over de vis sausen.
Victor S.