Pladijs met bloemkoolstoemp en gepocheerd ei

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 600 gram pladijsfilets
  • 500 gram bloemkool
  • 500 gram aardappelen
  • 5 hoeve eieren
  • 200 ml melk
  • 100 gram boter
  • 50 gram panko
  • 2 eetlepels bloem
  • nootmuskaat
  • azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout
  1. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Blancheer de bloemkool in een andere pot met gezouten water.
  2. Pureer de aardappelen en breng ze op smaak met peper, zout, nootmuskaat, boter en melk.
  3. Meng er de helft van de bloemkoolroosjes door.
  4. Klop 1 ei los in een diep bord. Vul twee andere borden: één met bloem en één met panko. Dep de pladijsfilets droog met keukenpapier.
  5. Wentel eerst door de bloem, dan door het losgeklopt ei en daarna door de panko.
  6. Bak ze krokant in de helft van de boter en dezelfde hoeveelheid olijfolie.
  7. Smelt de rest van de boter voor een sausje.
  8. Breng water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de 4 resterende eieren in aparte kommetjes. Maak met een vork een kolkje in het kokende water en laat er een eitje inglijden.
  9. Pocheer 2 minuten.
  10. Leg de pladijs met de puree, de rest van de bloemkool en het ei op een bord. Lepel er wat botersaus over en werk af met een plukje waterkers.
Pascal Claessens