Pladijs in de oven met paddenstoelen

12 45 0 5
Aantal personen:
  1. Tip :
  2. Het visvlees van pladijs bevat haast geen vetstof. Bijzonder verteerbaar dus. Pladijs heeft zeer teer visvlees en valt bij bakken in filets makkelijk uit elkaar. De gaartijd is daarom ook kort. Pladijs en paddenstoelen gaan heel goed samen.
  3. Benodigdheden :
  4. 1 grote pladijs van 1,2 kg
  5. 4 sjalotten
  6. 1 dl visfumet
  7. 1 dl droge witte wijn
  8. 250 g paddenstoelen
  9. een klontje boter
  10. 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  11. 1 eetlepel paneermeel
  12. peper en zout.
  13. Bereidingswijze :
  14. Boter een grote ovenschotel in.
  15. Strooi de fijngehakte sjalot egaal uit over de bodem en leg de pladijs erop.
  16. Overgiet met visfumet en witte wijn. Peper en zout. Leg wat kleine klontjes boter op de vis. Breng de schotel bovenop het vuur snel aan de kook.
  17. Schuif de vis in de voorverwarmde oven op 240°C. Laat 10 minuten braden.
  18. Bestrooi dan de pladijs met de fijn gesneden paddenstoelen en de peterselie. Strooi wat paneermeel uit over de vis. Laat nogmaals 10 minuten bakken.
  19. Fileer de vis aan tafel. Maak met een lepel een insnijding langs de graat en maak de bovenste filets los. Verwijder dan de graat van onderste visfilets.
Theoke_1