Pizzadeeg voor 2 grote pizza's

13 45 5 5
Aantal personen:
  • 3 tl droge gist
  • 380 gr fijne gezeefde bloem
  • olijfolie
  • 1/2 tl zout
  1. Los in een kom de gist op in 6 el lauwwarm water.
  2. Meng het gistmengsel met 50 gr bloem en laat dit mengsel op een lauwwarme plaats rijzen, ongeveer 20 à 30 minuten.
  3. Roer er vervolgens met een houten lepel 1,5 dl lauwwarm water, 2 el olijfolie, het zout en de rest van de bloem door.
  4. Schep het mengsel op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed met de handen in 10 à 15 minuten tot een soepel deeg.
  5. Voeg eventueel wat bloem toe als het deeg te nat is of wat lauwwarm water als het te droog is.
  6. Hoe zachter en soepeler het deeg, hoe krokanter de bodem wordt tijdens het bakken.
  7. Strijk een kom in met olijfolie, vorm van het deeg een bal en leg deze in de kom, strijk de bovenkant van het deeg lichtjes in met olijfolie.
  8. Dek de kom af met een doek en laat op een warme plaats 2 à 3 uur rijzen, het deeg moet in volume verdubbeld zijn.
  9. Druk voorzichtig de lucht uit het deeg.
  10. In de koelkast kunt u het deeg 2 dagen bewaren, in de vriezer 2 maanden.
  11. Laat het deeg op kamertemperatuur komen alvorens uit te rollen.
Victor S.