pizzadeeg basisrecept

76 50 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr gezeefde bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje zout
  • 2 dl lauw water
  • 1 koffielepel gedroogde gist
  1. Meng de bloem en een snufje zout in een kom en maak in het midden van het
  2. bloemmengsel een kuiltje.
  3. Los de gist in 1 dl handwarm water op.
  4. Schenk de gistoplossing en de olie in het kuiltje en meng de
  5. ingredi├źnten goed.
  6. Voeg beetje bij beetje nog 1 dl handwarm water toe en kneed het mengsel
  7. tot een samenhangend deeg.
  8. Kneed het deeg nog 10 minuten krachtig door en vorm het tot een bal.
  9. Schenk 1 eetlepel olie in een schone kom en rol de deegbal door de
  10. olie.
  11. Dek de kom met een vochtige doek of met plasticfolie af en laat het
  12. gistdeeg op een warme plaats 1 uur rijzen tot het in volume is
  13. verdubbeld.
  14. Kneed het deeg nogmaals even door en verwerk het als pizzabodem volgens
  15. het recept.
  16. Maak de randen van de pizza iets dikker, zodat de vulling er tijdens het
  17. bakken niet af kan glijden.
  18. Bak een platte pizza altijd in een zeer hete oven van 250┬░C.
  19. (Het geheim van een perfecte bodem: krokant van buiten en zacht van
  20. binnen!). al veel recepten geprobeerd maar deze is beste en makkelijkste!
hildeke3105