Pizza Prentanière

4 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 kant en klare pizzabodem
  • 1 ui
  • 250 gr champignins
  • 2 tomaten
  • 100 gr spekreepjes natuur
  • 10 cl créme fraich
  • 30 gr gemalen emmentaler
  • peper-zout-oregano
  1. Bak de spekjes, snij de ui klein, snij de champignons in schijfjes, snj ook de tomaten in blokjes, verwijder de pitjes.
  2. Stoof de ui glazig, doe er de champignons bij kruid met peper en zout
  3. en laat 5 minuten stoven tot de champignons hun meeste vocht hebben afgegeven.
  4. Leg het deeg met het bakpapier in het pizzabakblik, smeer de créme fraiche over de bodem, verdeel er de spekjes over, het ui champignonmengsel, verdeel daar de tomatenblokjes over,bestrooi zuinig met oregano en tenslotte met gemalen kaas..
  5. Laat de pizza 25 minuten bakken op 220 graden.
  6. Smalelijk
Monique_14