Pizza op basis van Griekse yoghurt

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • toppings naar eigen keuze
  1. Doe de Griekse yoghurt in een grote kom en doe er steeds een beetje zelfrijzend bakmeel bij terwijl je alles mengt en kneed tot een compacte bol deeg.
  2. Breng het deeg nog even op smaak met een snufje zout.
  3. Rol het deeg uit op een bakplaat en smeer de tomatenpuree uit.
  4. Om de tomatenpuree iets makkelijker te kunnen uitsmeren kan je altijd een klein beetje water of olijfolie toevoegen.
  5. Breng de tomatenpuree eventueel op smaak met Italiaanse kruiden, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
  6. Beleg je pizza naar keuze.
  7. Voor een klassieke pizza kan je kiezen voor tomatenpuree en mozzarella.
  8. Maar ga vooral je gang en wees creatief.
  9. Bak de pizza 15-20 minuten in de oven op 220 graden Celsius.
  10. Genieten maar! Smakelijk!
amyvvoor