pizza napolitana

29 45 5 5
Aantal personen:
  • 450 gr bloem
  • 25 gr gist
  • 2à3 dl water
  • 22 gr boter
  • 5 gr zout
  • 2 el olijfolie
  • 2 ajuinen
  • 2 t look
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 4 sneden gerookt spek
  • 1 blik gepelde tomaten
  • marjolijn,rozemarijn,oregano,p&z
  • 1 groene en rode paprika
  • 200 gr champignons
  • 2 tomaten
  • 2 ajuinen
  • 200 gr salami
  • 200 gr gekookte ham
  • 100 gr emmentaler
  • 300 gr mozarella
  1. basisdeeg bereiden:bloem in een kom gieten,gist in een kuiltje en oplossen met de lauwe vloeistof,vervolgensboter en zout mengen.
  2. tomatensaus:ui fijn snijden,look fijn snipperen,spek in stukjes snijden.alles aanstoven in de olijfolie,gepelde tomaten en tomatenpuree toevoegen,heel goed kruiden met marjolein,rozemarijn,oregano,p&z en de saus laten indikken,je mag er ook een bouillonblokje van kip bijvoegen.
  3. groenten:paprika's in julienne snijden,champignons in schijfjes snijden en de ui in ringen,de tomaten in schijfjes snijden,het vlees in blokjes snijden
  4. samenstelling van de pizza:bakplaat inolien,het deeg uitrollen en de bakplaat ermee bekleden
  5. tomatensaus op het deeg verdelen
  6. bedekken met de groentejulienne,uiringen,champignonsschijfjes,salamiblokjes,hesp,tomatenschijfjes en eventueel nog wat kruiden overstrooien
  7. bestrooien met gemalen emmentaler en bedekken met de mozarellaschijfjes
  8. bakken 30à40min op200°
lorbri