Pizza Napolitana met ham en knapperige salade

184 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 bokaal Bertolli Pastasaus Basilicum
  • 2 pakken pizzadeeg (kant en klaar)
  • 50 g hamreepjes
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 1 kleine komkommer
  • 1 (winter)wortel
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van het pizzadeeg 4 bodems, of verdeel het over een groot bakblik. Verhit de Bertolli Vloeibaar in een ruime koekenpan en bak hierin de roerbakgroenten in ca. 5 min. gaar. Voeg de saus toe en meng goed door.
  2. Verdeel de groentetomatensaus gelijkmatig over het deeg. Bestrooi met de hamreepjes en de geraspte kaas. Bak de pizza's of de plaatpizza in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin.
  3. Maak ondertussen de komkommer en de wortel schoon. Snijd ze in lange, dikke reepjes. Verdeel deze knabbelsalade over 4 halfhoge glaasjes. Snijd de pizza('s) in stukken of punten en leg ze op de borden. Serveer direct met de glaasjes knapperige salade erbij.
Solo