Pizza met spek en witloof

10 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 pizzabodems
  • 100 gr verse kaas
  • 50 gr zure room
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 4 stronken witloof
  • olijfolie
  • peper&zeezout van de molen (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Plooi de randen van de pizzabodem dubbel.
  3. Roer de verse kaas los met de zure room, kruid met pezo en bestrijk hiermee de pizzabodem.
  4. Verwijder de buitenste blaadjes en de bittere kern van het witloof en snij het witloof in de lengte in reepjes, kruid met pezo en besprenkel met olijfolie.
  5. Bak de spekblokjes kort aan in een pan met een weinig olie, voeg het witloof toe en laat even meekleuren.
  6. Verdeel alles gelijkmatig over de pizzabodem.
  7. Zet de pizza ongeveer 15 minuten in de oven.
  8. Heerlijk met een glaasje chianti of valpolicella.
Victor S.