Pizza met scampi

19 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 pizzabodems
  • 20 scampi
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cl olijfolie
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • enkele druppels tobasco pepper
  • 2 romatomaten
  • 130 gr geraspte kaas
  • 100 gr rucola
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Pel de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal.
  3. Bak de scampi heel kort aan in wat olijfolie en kruid met pezo.
  4. Mix de tomaten uit blik met de knoflook, olijfolie, enkele druppels tobasco (hoeveelheid naar eigen smaak) en de Provençaalse kruiden, kruid met pezo.
  5. Snijd de romatomaten in heel fijne plakjes.
  6. Bestrijk de pizzabodems met de tomaten saus, schik er de tomatenplakjes op, bestrooi met geraspte kaas en verdeel er de scampi over.
  7. Zet de pizza gedurende 10 à 15 minuten in de warme oven.
  8. Bestrooi met grofgesneden rucola.
  9. Serveer met een lekker glaasje chianti of valpolicella.
  10. Tip: i.p.v. geraspte kaas kan men ook heel dunne plakjes mozzarella op de romatomaten leggen, gekruid met zwarte peper en zeezout uit de molen.
Victor S.