Pizza met panchetta, peterselie en mozzarella

2 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 zoete ui in dunne ringen
  • 1 bakje kastanje champignons in plakjes
  • 10 gr bladpeterselie fijn gehakt
  • 150 gr harde geitenkaas geraspt
  • 1 keer pizzadeeg
  • 100 gr gesneden pancetta
  • 250 gr mozzarella gescheurd
  • 1 verpakking kant en klaar pizza deeg( Tante Fanny)
  • of zelf gemaakt pizzadeeg
  • enkele kerstomaatjes gehalveerd
  • enkele blaadjes basilicum ter garnering
  • pizzasaus naar keuse
  1. Pizza op de zondagavond! Ook lekker als snack tijdens de borrel.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C.
  3. Verdeel het deeg in tweeën en vorm een bal van beide stukken. Rol de deegballen uit op een met bloem bestoven aanrecht tot 2 platte pizza’s van 30 cm doorsnee. Leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten en besmeer dun met pizzasaus. Bestrooi ze met de helft van de geitenkaas. Verdeel de pancetta, kastanjechampignons en ui hierover. Scheur de mozzarella erboven en bestrooi met de helft van de peterselie. Bak de pizza’s 15 tot 20 minuten in de hete oven tot de randen van het deeg goudbruin zijn.
Love to Cook