Pizza met kerstomaatjes

8 20 0 5
Aantal personen:
  • 700 G PIZZADEEG
  • 1 KG kerstomaatjes
  • 100 g pancetta (of flinterdunne plakjes gerookt spek)
  • olijfolie
  • sap van 1 limoentje
  • 1 koffielepel verse, gehakte muntblaadjes
  • zout en zwarte peper uit de molen
  1. Verwarm de oven voor op 250° C. Rol het pizzadeeg zo dun mogelijk uit en leg het op een grote, lichtjes ingevette bakplaat.
  2. Laat de pancetta knapperig bakken in een pan met anti-aanbaklaag, in een likje olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Spoel de kerstomaatjes, dep ze goed droog. Verwijder de steeltjes.
  4. Leg eerst de plakjes ham, dan de kerstomaatjes op de pizzabodem. Kruid met peper en zout.
  5. Bak 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven. Vermeng 3 eetlepels olijfolie met het limoensap en de gehakte munt.
  6. Lepel de vinaigrette over de warme tomaatjes. Serveer meteen.
  7. Tip: wees bescheiden met zout. Pancetta en vooral gerookt spek zijn al erg zout.
NelekeP