Pizza met ham en ananas

21 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 pizzabodem
  • tomatensaus, zie ander recept
  • 1 klein blik ananas
  • 150 gr ham - gekookte hesp
  • 1 bol mozzarella
  1. Verwarm de oven voor op 210°.
  2. Rol de pizzabodem uit.
  3. Hak de mozzarellabol heel fijn, snij de ham in fijne reepjes.
  4. Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus en verdeel er de helft van de heel fijngehakte mozzarellabol over.
  5. Verdeel er de fijngesneden ham over en de in stukjes gesneden ananas.
  6. Strooi er nu de andere helft van de mozzarella over.
  7. Leg de pizza op een ovenrooster en bak de pizza af in de oven, ongeveer 12 à 15 minuten.
  8. Heerlijk met een glaasje Italiaanse wijn: Chianti, Valpolicella of een witte Pinot Grigio of een Bianco di Custoza
Victor S.