Pizza met garnalen en tonijn

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg
  • 5 à 6 el tomatensaus
  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
  • 100 gr gepelde grijze garnalen
  • 4 el geraspte oude kaas
  • 1 bol mozzarella, in fijne blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Rol het pizzadeeg uit en bestrijk lichtjes met de tomatensaus.
  3. Verdeel de garnalen en de verbrokkelde tonijn over de tomatensaus, bestrooi daarna met de geraspte kaas en mozzarella.
  4. Meng het geperste teentje knoflook met de olie en de peterselie, kruid met pezo, verdeel dit over de pizza.
  5. Bak de pizza in de warme oven gedurende 15 à 20 minuten.
  6. Lekker als hapje bij een lekker glaasje wijn.
  7. Tomatensaus: Hak 1 teenje knoflook en 1 sjalotje fijn, stoof dit aan in 3 el olijfolie, voeg een blik (400 gr) tomatenblokjes en een scheutje droge witte wijn toe, kruiden met pezo en 1 tl fijne suiker, laat gedurende 30 minuten onder gesloten deksel sudderen. Voeg 1 kl gedroogde dragon en 1/2 kl gedroogde oregano toe, laat nog 5 minuten sudderen.
  8. Cutter alles goed fijn.
Victor S.