Pizza met artisjokken, ham en parmezaan

7 30 4 5
Aantal personen:
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 bol buffelmozarella
  • 1 pot artisjokbodems op olijfolie
  • 100 g verse geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 portie pizzadeeg
  • 6 dunne plakken San Daniele-ham
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 3 blaadjes salie
  1. Smoor de ui met het deksel op de pan 10 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de salie en wat zout en peper toe en laat 5 minuten meefruiten. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de mozarella in plakken. Laat de artisjokbodems uitlekken. Beleg de pizzabodem eerst met de uien en daarna met de mozarella. Verdeel daarover de artisjokbodems en bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas.
  3. Besprenkel de pizza met olijfolie en schuif hem 15 minuten onder in de hete oven.
  4. Bestrooi de pizza als hij uit de oven komt met peper, snijd hem in zessen en beleg elk part met een plak ham.
  5. Serveer meteen.
Ilse DW