Pittige witloofsoep

10 40 5 5
Aantal personen:
  • 4 stronkjes witloof
  • 50 ml droge witte wijn
  • 750 ml melk
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 fijngesneden ui
  • 75 gram boter (solo)
  • 2 el bloem
  • 2 el gemalen parmezaan
  • 1 kl currypoeder
  • peper
  • zout
  • 2 laurierblaadjes
  1. 1: Spoel het witloof en snij het fijn.
  2. 2:Laat 50gr boter smelten in een pan en voeg de ui toe.
  3. 3:Laat even stoven, voeg dan het witloof toe en laat 10 min sudderen
  4. 4:Kruid met peper en zout
  5. 5:Giet er de wijn bij.
  6. 6:Laat even verdampen en voeg dan 650ml melk, de kippenbouillon en de laurierblaadjes toe.
  7. 7:Breng aan de kook
  8. 8:Meng de bloem met de resterende melk en het currypoeder en voeg bij de soep.
  9. 9:Roer goed
  10. 10:Kook 25 min op een middelmatig vuur.
  11. 11:Werk af met de gemalen parmezaan en de rest van de boter.
Jiri