Pittige Thaise pompoensoep

11 100 5 5
Aantal personen:
  • 1.5 kg pompoenvlees in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 400 gr kokosmelk (uit blik)
  • 1 grote ui, gehakt
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine rode chilipeper (zeer scherp), fijngehakt
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 tl chilipasta
  1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak daar de uien en knoflook in 10 minuutjes om ze licht te karameliseren.
  2. Voeg de chili en fijngehakte korianderstengels (niet de blaadjes) toe en roer tot het geurig is.
  3. Voeg vervolgens de overgebleven specerijen toe en verwarm tot deze geroosterd zijn. Voeg de pompoen toe en roer om ze te bedekken met het kruidenmengsel. Leg een deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 30 minuten stoven. De pompoen moet zacht en lichtjes bruin beginnen worden.
  4. Voeg dan net zoveel bouillon toe zodat alles onderstaat, roer goed om en laat de soep 1 uur sudderen, voeg dan de kokosmelk toe en laat nog eens 15 minuutjes sudderen.
  5. Mix de soep tot een gladde massa.
  6. Garneer de soep met extra chilipepers en de blaadjes koriander.
Lyves
Meer inspiratie

ThaisSoepVoorgerechtHerfst