Pittige tagliatelle

0 35 5 5
Aantal personen:
  • 800 gram gemengde paddenstoelen
  • 150 gram sjalot
  • 1 el plantaardige boter
  • 250 ml paddenstoelenbouillon
  • 150 ml room
  • 100 ml melk
  • citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • roze peperbessen
  • 300 gram tagliatelle
  • zout
  • nootmuskaat
  • 50 gram parmezaanse kaas
  1. Paddenstoelen met een vochtige doek schoonwrijven en in stukjes snijden. Sjalotjes pellen en grof snijden.
  2. Plantaardige boter verhitten, paddenstoelen en sjalotjes toevoegen en op een matig vuur ca. 15 minuten laten smoren tot alle vocht is verdampt. en melk erbij gieten
  3. Bouillon, room en melk erbij gieten en even laten opkoken. Met een klein beetje citroensap, peper en peperbessen op smaak brengen.
  4. Tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking koken, afgieten en in het paddenstoelenpannetje doen, voorzichtig mengen en met zout en nootmuskaat op smaak brengen. Met geraspte kaas serveren.
Pascal Claessens