Pittige schelpen in pittige tomatensaus

19 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 overrijpe vleestomaten
  • 1 kleine rode peper
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kg panklare mosselen (of venusschelpen)
  • 4 el Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken
  • 150 ml witte wijn
  1. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de rode peper (zonder zaadjes) en de peterselie heel fijn. Spoel de mosselen af met koud water. Verwijder eventueel wijd openstaande en kapotte schelpen.
  2. Verwarm de vloeibare margarine in een diepe pan en bak de knoflook snel lichtbruin. Voeg de mosselen, rode peper en fijngehakte peterselie toe. Schep om en laat ze met het deksel op de pan koken tot de schelpen open zijn.
  3. Voeg dan de stukjes tomaat, de wijn, wat peper en wat zout aan de mosselen toe en laat ze op een vrij laag vuur nog 10 minuten pruttelen. Schep ze af en toe om.
Solo