Pittige rucolapesto

8 10 0 5
Aantal personen:
  • 40 gr rucola
  • 40 gr pijnboompitten
  • 40 gr versgeraspte pecorino of parmezaan
  • 2 teen knoflook
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 gedroogde chili pepers of wat sambal
  • 1 `tl honing of suiker
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  1. Deze rucolapesto is heerlijk pittig door de chilipeper die eraan is toegevoegd. Heerlijk door de pasta, bij vis, als borrelhapje op toost of brood en lekker bij kaas. Toppie dus!
  2. Haal de grove steeltjes van de rucola. Was de rucola (eventueel) en maak ze goed droog.
  3. Pel en snipper de knoflook
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  5. Bereidingswijze
  6. Doe alle ingrediƫnten in een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat olie toe. Het moet wel een dikke massa zijn.
  7. Maak op smaak met peper, zout en wat honing of suiker (dit versterkt de smaak!)
Love to Cook