Pittige pompoensoep

5 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg pompoenblokjes
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1 courgette
  • 1,5 l groentenbouillon
  • 2 uien
  • peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels koriander
  • 2 cm gember (verse)
  • 50 g cashewnoten
  • 3 eetlepels olie
  1. Voorbereiding :
  2. - Hak de koriander fijn. Hak of maal de cashewnoten fijn.
  3. - Snipper de uien en pers de knoflook uit..
  4. - Snij de pompoen in kleine stukken.
  5. - Schil de gember en snijd hem fijn.
  6. - Snijd de courgette in kleine blokjes.
  7. Bereiding :
  8. - Fruit de ui met de knoflook in olie. Bak de courgette en de gember ongeveer 3 min. mee en voeg al roerend de kerrie toe.
  9. - Voeg vervolgens de pompoen toe samen met 1,5 l groentebouillon en laat het geheel een paar minu-ten stoven. Laat de soep in 20 min. op een laag pitje gaar koken. Pureer en breng op smaak met pe-per en zout.
  10. - Roer om, schep de soep op borden en bestrooi met de fijngehakte cashewnoten en koriander.
calimeroke