Pittige pasta

10 30 0 5
Aantal personen:
  • 350 gr fettuce
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olie
  • 400 gr mager rundergehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 200 gr passata (gezeefde tomaten)
  • 250 ml pittige chilisaus
  • 2 tomaten (rijp)
  • 1 avocado (rijp)
  • chilipoeder
  • suiker
  • zout
  • peper
  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Verhit ondertussen de olie. Rul het gehakt en breng het op smaak met zout, peper en komijnzaad.
  4. Bak de ui en de knoflook kort mee. Giet de passata en de chilisaus erbij. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 5 minuten koken.
  5. Snijd de tomaten fijn. Snijd het avocadovruchtvlees in blokjes. Meng tomaat en avocado.
  6. Breng de gehaktsaus op smaak met zout, chilipoeder en suiker.
  7. Meng de gehaktsaus door de pasta.
  8. Dien alles op en strooi het tomaten-avocadomengsel erover.
mbunt