Pittige pasta met verse zalm, tomaat en peterselie

3 20 4 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie
  • 4 moten verse zalm in reepjes gesneden
  • 6 tomaten in kwarten , zonder zaad in blokjes
  • 1 bosje platte peterselie grof gesneden
  • 100 ml droge witte wijn
  • 350-400 gr pasta naar keuze
  • 3 teen knoflook in plakjes
  • 1 rode peper zonder zaad in ringetjes
  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de peper zonder te kleuren. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen. Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaat en de zalmfilets in de pan en bak 3 tot 4 minuten, zodat de zalm nog rosé en sappig is. Leg de pasta op een bord en leg er het zalmmengsel bovenop. en bestrooi royaal met peterselie. Serveer met een partje citroen.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht