Pittige mosselen met Siciliaanse saus

4 15 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr `spaghetti
  • 2 kg mosselen
  • 6 èl olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 uien in ringen
  • 240 gr pastasaus Siciliana
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 krop sla blaadjes gescheurd
  • 1/2 citroen
  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Controleer en was de mosselen; gooi kapotte schelpen en schelpen die niet sluiten als je er een tik op hebt gegeven, weg.
  2. Verhit in een ruime pan 3 el olijfolie. Fruit de uienringen 4 min. Voeg de wijn, de pastasaus en de oregano toe en breng aan de kook.
  3. Doe de mosselen bij de tomatensaus. Kook de mosselen in 5-6 min. gaar, of tot alle schelpen open staan. Schud de mosselen af en toe om. Maak intussen de sla aan met de rest van de olijfolie en zout en peper.
  4. Rasp de gele schil van de citroen boven de mosselen. Maal er wat peper over. Verdeel de spaghetti met de mosselen over vier borden. Serveer met de salade.
  5. Bron Jumbo
Love to Cook