pittige kiwi confituur

5 25 0 5
Aantal personen:
  • 16 grote groene kiwi
  • 450 gr geleisuiker
  • 1 keer sap van 2 limoenen
  • 2 kl gemberpoeder
  • 2 kl gembersiroop
  • 1 zakje pectinepoeder
  1. schil de kiwi en snij in stukjes
  2. weeg ze en meet de helft van dit gewicht in suiker af(is dus bijvoorbeeld 500 gr kiwi dus 250 gr suiker)
  3. doe de kiwi's limoensap gemberpoeder en gembersiroop, de juiste hoeveelheid suiker en de pectine in een ruime pan en roer goed
  4. breng het vruchtenmengsel aan de kook en roer om tot de gewenste dikte heeft
  5. veerdeel over de potjes, sluit ze af en laat ze ondersteboven afkoelen
  6. tip : vul hiermee voorgebakken taartvormpjes op en doe mascarpone bij... lekkerrrrrrrrr!!
hildeke3105