Pittige kalkoen met kokosmelk

625 100 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 koffielepels sambal oelek
  • 1 afgestreken eetlepel bruine suiker
  • 4 limoenen
  • 1 blokje knorr Finesse kipbouillon
  • verse koriander
  • 3 eetlepels Solo
  • zout
  • 1 kalkoen van 4 kg in stukken gesneden
  • 8 dl kokosmelk
  • 70 cl tomatencoulis
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels curcuma
  • 2 eetlepels komijn
  • peper
  1. Bak de stukken kalkoen in een grote stoofpot met wat Solo.
  2. Haal ze uit de pot zodra ze mooi bruin zijn aan alle kanten.
  3. Stoof de fijngesneden uien en paprika’s in het bakvocht en voeg na 5 minuten de geperste lookteentjes toe.
  4. Roer 2 minuten en voeg daarna de kurkuma, de komijn, de suiker en de sambal toe.
  5. Roer dit mengsel 1 minuut en voeg het geplette bouillonblokje, de tomatencoulis en de kokosmelk toe.
  6. Spoel de blikjes met een beetje water en giet dit ook in de stoofpot (ongeveer 3 dl in totaal).
  7. Leg de stukken kalkoen in de saus en breng ze aan de kook.
  8. Zet het vuur wat lager en laat de bereiding 1 u sudderen, met het deksel halfopen.
  9. Giet er daarna het sap van de limoenen bij en kruid de bereiding met peper en zout.
  10. Bestrooi dit gerecht met verse fijngehakte koriander en versier met partjes limoen.
Solo