Pittige halloumi ovenschotel

13 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 g halloumi
  • 1 grote ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 courgette
  • een handjevol basilicum
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el (pikant) paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  1. Snij de ui doormidden en snij in fijne ringen. Was de courgette en snij in hapklare blokjes.
  2. Stoof de ui aan in een beetje olijfolie in een pan met hoge zijden die ook in de oven mag (dus geen plastiek handvat). Voeg na 2 minuten ook de courgette toe. Kruid met peper en zout.
  3. Voeg na 2 minuten ook de courgette toe. Kruid met peper en zout.
  4. Zodra de ui en courgette beetgaar zijn (na ongeveer 5 minuten) voeg het komijnpoeder & paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee tot de kruiden tot leven komen.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en zet alles goed onder elkaar. Kruid eventueel nog bij met peper of zout.
  6. Maak de halloumi droog met wat keukenpapier en snij in dunne reepjes, plakjes of blokjes (jouw keuze).
  7. Leg de halloumi bovenop het tomatenmengsel en zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot de kaas goudbruin kleurt.
  8. Haal uit de oven en scheur wat basilicumblaadjes als afwerking.
Kokerellen.be