Pittige capellini met scampi's

15 15 4 5
Aantal personen:
  • 500 gram capellini
  • 24 scampi's
  • 1 bos lente-uitjes
  • 200 gram sluimerwten
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 kl Piment d'Espelette (Spaanse peper)
  • 2 kl zeezout
  • 2 el olijfolie
  • peper
  1. Voorbereiding:
  2. Pel de scampi's, laat de staart er nog aan, verwijder darmkanaal
  3. Knoflook fijnhakken
  4. Verwijder zaadjes uit rode peper en snij in fijne ringetjes
  5. Snij lente-uitjes in fijne ringetjes
  6. Snij sluimerwten in fijne reepjesBereiding:
  7. Roer piment d'Espelette door het zeezout en haal de scampi's door dit mengsel.
  8. Giet olijfolie in een hete pan en roerbak kort de knoflook, het pepertje en de lente-uitjes.
  9. Doe er de scampi's bij en roerbak ze mooi roze.
  10. Voeg de sluimerwten toe en bak nog een minuutje mee.Kook de pasta beetgaar. Giet af en leg op de borden.
  11. Verdeel het scampimengsel er over en kruiden met peper.
Lucasje