Pittige boerenkool

71 35 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 750 g boerenkool (diepvries)
  • 1.5 kg aardappels
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 0.5 tl gemalen koriander
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 flinke scheut ketjap
  • 150 g gerookt (mager) ontbijtspek in plakjes
  • 1 magere rookworst (275 g)
  • 2 el gebakken uitjes (bokaal)
  • 1 pot mosterd voor op tafel
  1. Laat de boerenkool op laag vuur zachtjes ontdooien. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappels en kook ze gaar gedurende ongeveer 20 minuten.
  2. Giet het vocht van de boerenkool af. Schep er 2 kneepjes vloeibare margarine, de gemalen koriander, het chilipoeder en de ketjap doorheen en stoof de kool op laag vuur gedurende 10 à 15 minuten. Bak ondertussen de plakjes spek knapperig in de rest van de vloeibare margarine.
  3. Giet de aardappels af, zet ze even terug op het vuur, schud ze op en stamp ze fijn. Snijd de rookworst in schuine plakken. Meng de gekruide boerenkool met de aardappels en garneer de stamppot met de plakken worst, het uitgebakken spek (grof gebroken) en de uitjes.
Solo