Pittige bananencake

339 70 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 225 g bloem
  • 125 g vloeibare honing
  • 125 g rietsuiker
  • 1.5 koffielepel bakpoeder
  • 0.5 koffielepel zout
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 125 g Solo
  • 1.25 dl karnemelk
  • 1 koffielepel Jamaicaanse peper (poeder)
  • 3 rijpe bananen
  • schil van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. In een slakom meng je de hele eieren en eierdooiers.
  2. Bewaar 2 el karnemelk, giet de rest in de slakom en klop het geheel krachtig.
  3. Giet de bloem, de honing, de suiker, het bakpoeder, het zout, de Jamaicaanse peper en het kaneelpoeder in de kom van een keukenrobot.
  4. Meng 30 seconden tegen een lage snelheid.
  5. Voeg de Solo en de resterende 2 el karnemelk toe.
  6. Meng eerst tegen een lage snelheid, daarna 2 minuten tegen een middelmatige snelheid.
  7. Voeg 1/3 van de eiermengeling toe en roer 20 seconden Schraap de wanden.
  8. Herhaal die stap tot de ingrediënten opgebruikt zijn.
  9. de bananen en voeg er de zeste en het citroensap aan toe.
  10. Meng goed.
  11. Doe het in de keukenrobot en meng 30 seconden.
  12. Smeer de wanden van een rechthoekige vorm met wat Solo in en doe er het deeg in.
  13. Laat 55 minuten bakken in de oven, of tot er een mespunt droog uitkomt.
Solo