Pittig pompoensoepje - nét even anders

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 400 gram pompoen
  • 10 gram gember
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 1 liter gevolgeltebouillon
  • 1 handvol koriander
  • 1 scheutje Solo vloeibaar
  • gemarineerde scampi's of garnalen
  1. Snij eerst de groentjes (ui, wortel, paprika, pompoen) in blokjes.
  2. Nadien stoof je de groentjes aan met wat Solo vloeibaar.
  3. Rasp de gember er over heen voor een pittige toets.
  4. Overgiet vervolgens de groenten met de gevogeltebouillon en laat ongeveer een half uurtje sudderen.
  5. Dan mix je de soep. De Kitchenaid Classic mixer heeft twee snelheden, hoe handig is dat! Je kan dus eerst rustig beginnen om zeker geen spatten te krijgen en dan kan je de snelheid opdrijven. Eventueel kan je nadien de soep ook nog zeven, maar ik deed dit niet.
  6. Bak kort de gemarineerde garnalen aan, rijg ze aan een spiesje en leg ze over de soepkommetjes. Nog wat verse koriander afsnijden en hopla, een echt feestsoepje voor een regenachtige herfstdag!
roeckiesworld