Pita met Finettes

17 30 5 5
Aantal personen:
  • 400 gram Finettes
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpeoder
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 grote bladeren sla
  • 1 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 8 eetlepels dikke griekse yoghurt
  • 4 pitabroodjes
  • peper & zout
  1. Meng de Finettes met de paprika, de komijn, de koriander en 1 eetlepel olijfolie.
  2. Laat een kwartier marineren.
  3. Snijd de sla in dunne reepjes.
  4. Snijd de tomaat in schijfjes en de rode ui in zeer fijne schijfjes.
  5. Zet een pan met antikleeflaag op laag vuur.
  6. Giet er wat olijfolie in en laat de zeer fijn gehakte witte ui gedurende 8 minuten zacht bakken.
  7. Zorg ervoor dat de ui haast niet kleurt.
  8. Roer dus zeer regelmatig.
  9. Zet het vuur onder de pan hoger en voeg de Finettes en hun marinade toe.
  10. Peper, zout en pers het knoflook uit boven de pan.
  11. Laat 3 minuten al roerend bakken.
  12. Snijd de bovenkant van de pitabroodjes.
  13. Leg de broodjes even onder de grill om te warmen.
  14. Vul elk broodje met een bodempje sla.
  15. Leg er tomaat en rode ui op.
  16. Vul aan met het vlees.
  17. Laat dan over de vulling 2 eetlepels dikke yoghurt vloeien.
Alpha