Pipe rigate met occo buco

0 115 0 5
Aantal personen:
  • 1 el citroenzeste in reepjes
  • 2 el boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 wortel fijngesneden
  • 2 selderijstengels fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 4 kalfsschenkel
  • 100 gram bloem
  • 4 el olijfolie
  • 200 ml witte wijn (optioneel)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 laurier
  • 500 ml kalfsfond
  • 300 gram pipe rigate
  • parmezaanse kaas
  • pezo
  • 2 teentjes look geperst
  • 4 el peterselie fijngehakt
  • 1 tl citroenzeste geraspt
  • 4 stukken keukentouw
  • aluminiumfolie
  • 1 stoofpot
  • 1 braadpan
  1. Snij 1 el citroenzeste in reepjes en rasp 1 tl van de zeste. Verwarm de oven op 100°. Fruit ui, wortel, selder en look in 10 minuten in de boter. Haal de pan van het vuur.
  2. Wikkel keukentouw rond de schenkels, kruid met peper en zout en rol in de bloem. Verhit olijfolie in de braadpan en bak het vlees aan beide zijden bruin. Leg het in de stoofpan bij de groenten.
  3. Giet de wijn (water/bouillon) over het vlees en laat 3 min sudderen. Voeg de tomaten, laurier en reepjes citroenzeste. Breng aan de kook met de fond. Dek de pan af met alu-folie, zet het deksel erop en zet 1u30 in de oven.
  4. Kook de past al dente (of iets minder). Schep het vlees en groenten uit de pan en bedek met alufolie. Leg de pasta in de saus en laat op een zacht vuur sudderen. Kruid met PeZo en leg er het vlees en groenten terug bij.
  5. Meng de geraspte zeste, peterselie en look. Dit is de gremolata.
  6. Bestrooi de osso bucco op het bord met de gremolata en parmezaan.
nicky.wouters
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht