Pipe rigate met geroosterde tomaten, pesto en mascarpone

71 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 250 gram kerstomaten
  • olijfolie
  • 400 gram Pipe Rigate (grote elleboogjespasta)
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels Bertolli pesto rosso
  • 15 gram verse basilicum, in reepjes gesneden
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout uit de molen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Halveer de tomaatjes. Besmeer een bakplaat met olijfolie en leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven op. Bestrooi ze met zout en peper en druppel er nog wat olijfolie op. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de tomaatjes gedurende 15 minuten.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar en bewaar bij het afgieten een paar eetlepels van het kookvocht. Doe de mascarpone in een kom en roer daar de pesto en het kookvocht door.
  4. Meng het mascarponemengsel door de pasta en schep er dan de tomaatjes en de reepjes basilicum voorzichtig doorheen. Schep alles in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak het gerecht 15 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Solo