Pinucciamisu

8 20 5 5
Aantal personen:
  • 500 gr mascarpone, 2 eetl suiker en 2 eieren
  • 2 eetl rum en 2 kopjes koude expresso koffie
  • 1 paar lange vingers(koekjes boudoir)
  • 150 gr geraspte fondantchocolade en 250 gr aardbeien
  • 100 gr licht opgeklopte room
  1. Scheid de eieren. Doe de dooiers in een kom en klop met de suiker tot een schuimige massa.
  2. Schep voorzichtig de mascarpone erdoor en voeg de rum toe. Klop de mengeling goed op.
  3. Klop het eiwit tot een stevige massa en meng het voorzichtig met het mascarponemengsel.
  4. Snijd de aardbeien in stukjes.
  5. Dompel de koekjes even in de koffie leg ze op de bodem van een groot dessertglas.
  6. Leg daarop een laagje van het mascarponemengsel, dan een laag geraspte chocolade, een laag aardbeien, weer een laag geraspte chocolade en vervolgens nog een laag mascarpone mengsel. Eindig met een laag chocolade met rondom een laagje room en versier met een aardbei.
  7. Laat dit minstens 5 uur in de koelkast opstijven.
hildeke3105