Pinda-chocokoeken

9 0 0 5
Aantal personen:
  • 250 g zachte boter, in blokjes
  • 310 g bruine basterdsuiker
  • 125 g pindakaas
  • 3 tl vanille-essence
  • 2 eieren
  • 310 g bloem
  • 200 g pinda's
  • 250 g pure chocolade, in kleine stukjes
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bedek twee bakplaten met bakpapier.
  3. Klop de boter en de suiker tot een lichte, romige massa.
  4. Roer de pindakaas en de vanille-essence erdoor.
  5. Voeg de eieren een voor een toe en klop het mengsel goed. Roer de bloem, pinda's en chocolade erdoor. Schep telkens 3 eetlepels deeg op ruime afstand van elkaar op de bakplaat.
  6. Bak de koekjes in 15-20 minuten gaar of tot ze langs de randen lichtbruin zijn.
  7. Laat ze 5 minuten staan voor u de koekjes volledig laat afkoelen op een rooster.
sofied