Pilav met kipfilet en een heerlijke saus

3 35 0 5
Aantal personen:
  • 175 gram pandan, basmati of rijst naar keuze
  • 1 flinke kipfilet ca 200 gr in blokjes
  • 2 middelgrote uien grof gesneden
  • 1 rode en gele paprika in blokjes gesneden
  • 1 el ketjap
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 teen knoflook uit de knijper
  • 1 th Râs el hânout
  • 1 tl Harissa
  • 1 el ketjap manis
  • 1 klein blikje perzik op sap
  • peper en zout uit de molen
  • 1 scheut perzikvocht
  • 100 ml kippenbouillon van circa 1/3 blokje.
  • kokosolie of olijfolie
  1. Kook de rijst in een kippenbouillonblokje gaar volgens de beschrijving op de verpakking
  2. Verhit een el kokosolie of olijfolie in een wok. Voeg de kipblokjes toe en strooi er peper en zout over en bak de kip blokjes bruin en gaar . Neem uit de pan en zet even apart.
  3. Voeg nog een weinig vetstof toe en smoor de ui, knoflook en de paprika in circa 10 minuten zacht. Voeg de tomatenpuree toe en bak een half minuutje mee.
  4. Voeg de ketjap, bouillon, een scheut perzik sap, de harissa en de râs el hânout toe . Evenals de kipblokjes. en de in blokjes gesneden 4 halve perzik en draai er nog eventueel wat peper en zout over en warm het geheel nog een drietal minuutjes door.
  5. Serveer dit gerecht met de gekookte rijst.
Love to Cook