Pilafrijst uit de Indiase keuken op Francesca's wijze

273 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • zout
  • 250 g basmati rijst
  • Solo Vloeibaar
  • 1 snuifje safraan
  • 1 limoensap
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 1 blokje Knorr Finesse Groentebouillon
  • 1 koffielepel kardemomzaadjes (uit hun hulseltje en even in vijzel pletten)
  • gehakte koriander
  • 100 g wilde rijst
  • 1 fijn gehakte ui
  • 1 teentje look
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels amandelschilfers
  • 4 kruidnagels
  • 2 koffielepels gember
  1. Kook de wilde rijst beetgaar.
  2. Stoof intussen de ajuin, look, kaneelstok, kardemomzaadjes, kruidnagels en gember in de Solo Vloeibaar.
  3. Voeg de basmatirijst toe en laat die 5 minuten de vetstof opnemen.
  4. Voeg het water toe (1,5 keer de hoeveelheid van de rijst) met het bouillonblokje, safraan en beetje zout.
  5. Laat 10 minuten doorkoken, voeg dan de wilde rijst toe.
  6. Voeg de rozijnen toe en laat nog even doorkoken.
  7. Laat alles even rusten en voeg op het einde de noten , de amandelen en het limoensap toe.
  8. Bestrooi rijkelijk met verse koriander.
Solo