Pikante Wortelsoep [Recept uit 500 Soepen : Heerlijke recepten voor gezonde en voedzame soepen]

16 30 2 5
Aantal personen:
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 kleine aardappel, in blokjes
  • 500 g wortelen, in schijfjes
  • 1 1/2 l groente - of kippenbouillon
  • 1 x sap van sinaasappel
  • 1-1 1/2 eetl. rode-wijnazijn
  • out en versgemalen zwarte peper handvol fijngesneden koriander
  1. Verhit de olie in een grote pan en smoor ui en knoflook 4 minuten. Roer er gemalen komijn en koriander, gemberpoeder en cayennepeper door en voeg de aardappel, wortel en bouillon toe.
  2. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en zet het deksel op de pan.
  3. Laat hem circo 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
  4. Pureer de soep in een foodprocessor of een blender glad.
  5. Roer het sinaasappelsap erdoor en voeg azijn, zout en peper naar smaak toe.
  6. Schep de soep in diepe borden of kommen, bestrooi koriander en dien ze direct op.
2 Delicious