Pikante Thaise sla met biervinaigrette

602 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 bosje radijzen in kwartjes
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels limoen
  • 1 bosje versnipperde lente-uitjes
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gember (geraspt)
  • 1.5 komkommer (geschild
  • 1 takje fijngehakte munt
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel chiliolie
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 1 kleine Spaanse peper ontpit en gehakt
  • 1 dl pils
  • 2 ui (versnipperd)
  1. Meng in een slakom de komkommer, de uitjes en de radijzen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de suiker en de gember toe. Meng goed. Besprenkel met 3 eetlepels limoensap. Bestrooi met verse munt. Meng voorzichtig. Dek af en zet koel.
  2. Meng in een kleine kom de rijstazijn, het limoensap, het zout en de peper. Voeg het bier, de chili- en de arachideolie toe en meng goed. Voeg de uien, de koriander en de kleine Spaanse peper toe. Meng. Dek af en zet op een koele plaats.
  3. Giet de vinaigrette net voor het opdienen op de gemengde sla.
Solo