Pikante soep met garnalen

60 25 4 5
Aantal personen:
  • 30 g Solo
  • 1 flesje light room
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
  • pimentpoeder
  • 6 takjes verse koriander of platte peterselie
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 teentjes look
  • 1 el eetleptomatencoulis
  • 16 middelgrote gepelde garnalen
  • peper en zout
  • soja saus
  1. Bak de fijngehakte uien en lookteentjes met de Solo in een braadpan tot ze glazig zijn.
  2. Voeg er de tomatencoulis , de light room en pimentpoeder aan toe en bestrooi met de bloem.
  3. Giet geleidelijk de 1 liter water bij , voeg er dan de bouillon blokjes bij en verwarm tot het kookpunt is bereikt.
  4. Spoel de garnalen en dep ze voorzichtig droog.
  5. Reinig de koriandertakjes. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg er de sojasaus aan toe.
  6. Doe er vervolgens de garnalen bij en laat nog 2 tot 3 minuten doorkoken.
  7. Serveer in diepe borden en garneer met korianderblaadjes.
Solo
Meer inspiratie

SoepHoofdgerechtVoorgerecht