Pikante rijst

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 2 el currypasta (Madras)
  • 300 g basmatirijst
  • 5 dl kippenbouillon
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 2 el rozijnen
  • 180 g spinazie
  • 2 el cashewnoten
  • 1 potje yoghurt
  1. Snipper de look en fruit ze 1 min met de currypasta in de olijfolie. Spoel de rijst en giet ze bij de look met de kippenbouillon. Voeg er de rozijnen en de kikkererwten bij. Kruid met peper en zout. Breng onder deksel aan de kook. Draai het vuur lager en kook de rijst in 12 min gaar tot het vocht is opgenomen. Snij de steeltje van de spinazie en roer de blaadjes met 2 el warm water door de rijst. Meng er de cashewnoten onder. Kruid de rijst met peper en zout. Schep ze in kommen en werk af met een scheutje yoghurt.
bolleke1970