Pikante pompoensoep met spek en koriander

1368 55 3 5
Aantal personen:
  • 100 ml light room
  • 2 wortels
  • 4 eetlepels Solo
  • 1 l gevogeltefond
  • 1 koffielepel verse koriander
  • 10 g rood chilipepertje
  • zout en peper
  • 750 g pompoen
  • 2 uien
  • 1 preistronk
  • 100 g spekreepjes
  1. Snij de pompoen, wortels, uien en prei in kleine stukjes.
  2. Stoof de groenten lichtjes in Solo margarine.
  3. Voeg de gevogeltefond toe en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
  4. Neem de soep van het vuur en mix ze grondig.
  5. Voeg peper en zout toe.
  6. Bak de spekreepjes krokant.
  7. Verdeel de warme soep in diepe borden en garneer ze met spek, fijngehakte rode chilipeper, verse koriander en een paar lepeltjes light room.
Solo