PIKANTE OOSTERSE POMPOENSOEP. net weer even anders.

11 50 3 5
Aantal personen:
  • 1 middelgrote pompoen, geschild en in stukjes
  • 2 uien in grove stukjes
  • 3 tn knoflook, fijngehakt
  • 2 middelgrote wortels in stukjes
  • 1 puntpaprika in stukjes
  • 1 grote aardappel in stukjes
  • 3 cm gemberwortel geschild in stukjes
  • 1/2 theel. chillipoeder
  • 1/2 theel. komijnzaad, fijngewreven
  • 1 theel. provencaanse kruiden
  • 1/2 theel. sambal
  • 2 eetl verse koriander, fijngesneden
  • creme fraiche
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • zout en peper
  1. In een grote pan de olie verhitten en de uien fruiten.
  2. Als de uien glazig worden de knoflook meefruiten.Pas op voor verbranden
  3. Voeg de gemberrasp toe.
  4. Voeg nu de pompoen, wortel, aardappel en paprika toe.Roep dat goed door.
  5. Voeg chillipoeder, komijnzaad en provencaalse kruiden toe.
  6. Laat alles ca. 10 minuten zachtjes stoven.
  7. Voeg nu de bouillon toe breng het aan de kook en laat alles op zacht vuur 40 min koken.
  8. Blender de soep en haal het door een zeef.
  9. Maak de soep af met peper,zout, sambal en verse koriander.
kok Kimberley