Pikante kippensoep

30 100 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 500 gr broccoli
  • 2 paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember (ter grootte van een walnoot)
  • 1-2 el olie
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • zout, kerrie, chilipoeder
  1. - pel de uien, maak de wortel en de prei schoon
  2. - breng1500-1750 ml water aan de kook en voeg kip, wortel, prei en 1 ui , met 2 tl zout aan het kokende water toe
  3. - laat het geheel ca 45 minuten met het deksel op de pan sudderen
  4. - maak de broccoli en de paprika schoon
  5. - verdeel de broccoli in roosjes en snijd de paprika in stukjes
  6. - schil knoflook en gember en snijd ze fijn
  7. - haal de kip uit de pan en laat hem afkoelen
  8. - zeef de bouillon, en snijd de kip in stukken
  9. - snijd de andere ui in stukjes, bak hem samen met de knoflook, de gember en de paprika in de hete olie
  10. - kruid het groentenmengsel met de kerrie en laat het lichtjes bruin worden
  11. - blus het af met de kippenbouillon, breng het aan de kook en los vervolgens de bouillonblokjes erin op
  12. - kruid het geheel met de chilipoeder
  13. - voeg de broccoli toe en laat die ca 5 minuten meekoken
  14. - voeg nu de kip toe en laat het warm worden
  15. - breng de soep op smaak met zout en chili
Lydievr