Pikante kalkoen uit de wok

5 20 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr kalkoenfilet in blokjes of reepjes
  • 1 sinaasappel zest en sap
  • 3 el roerbakolie
  • 1 dikke ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 1 tl sambal ( oelek of badjak)
  • 4 el tomatenketchup
  • 2 el ketjap
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 4 bosui schoon in schuine stukken van 2 cm
  • 250 gr champignons gehalveerd of in vieren
  • 400 gr paksoi in brede repen
  1. Boen de sinaasappel onder heet water schoon en rasp de vrucht. Halveer en pers de sinaasappel uit.
  2. Verhit 2 el roerbakolie in de wok en bak de kalkoen blokjes circa 5 minuten. Schep ze uit de pan en fruit de ui en knoflook zachtjes in het overgebleven bakvet van de kalkoen.
  3. Voeg sap van de sinaasappel toe samen met de ketchup, ketjap, gember, sinaasappel rasp en de sambal. Roer tot een mooie saus. Leg de kalkoen in de saus en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Doe alles over in een ander pannetje en hou warm.
  5. Maak de wok schoon en verhit de laatste el olie. Roerbak hierin eerst de champignons, totdat ze wat bruinen. Voeg de groente toe en roerbak circa 8 minuten.
  6. Serveer de groenten op een voorverwarmd bord met de kalkoen en saus er bovenop. ( Eventueel de kalkoen en de saus nog even opgewarmd)
  7. Lekker met rijst of mie.
Love to Cook